Här har vi samlat 23 Elithingstar – från Tibur till Scarlet Knight. Samtliga skrivna av Staffan Philipsson och presenterade i Hingstinfo.
Från Hingstinfo nr 5/2001 hittar vi Staffan Philipssons artikel på 14 sidor om Elithingsten Alf Palema.
Från Hingstinfo nr 1/2014 hittar vi Staffan Philipssons artikel på åtta sidor om Elithingsten Coktail Jet.
Från Hingstinfo nr 5/1999 hittar vi Staffan Philipssons artikel på fem sidor om Elithingsten Count's Pride.
Från Hingstinfo nr 2/2014 hittar vi Staffan Philipssons artikel på fem sidor om Elithingsten Credit Winner.
Sedan våren 2021 har samtliga avelsvärderingar filmats. Här hittar du filmerna i sin helhet.
Sedan våren 2021 har samtliga avelsvärderingar filmats. Här hittar du en separat video för varje hingst som varit med.
Här kan du läsa krönikor av Staffan Philipsson. Staffan har en enorm kunskap inom avel och förutom krönikor och artiklar även skrivit flera böcker i ämnet. Han har även tilldelats ASVT:s Guldnål och på ett mindre antal fölston har han fött upp flertalet miljonärer med tiofaldige miljonären Sanity som toppnummer.
Kommer du ihåg fotograferandets konst för inte alltför länge sedan? Hur vi i mörkrummet med utgångspunkt från en negativ bild försökte framkalla en så bra positiv bild som möjligt? Och ju bättre vi hanterade den negativa bilden, desto större var chansen att den positiva bilden blev bra.
För en tid sedan kunde man läsa en mycket intressant intervju med den amerikanske championtränaren Ron Gurfein under huvudrubriken ”Ask the Guru” på travsajten harnessracingupdate.com. En särskilt intressant fråga från läsarna handlade om varför travarna fortfarande blir allt snabbare och ständigt slår nya rekord, samtidigt som fullbloden står kvar på samma nivå som för 50 år sedan? Den frågan är synnerligen relevant även i Sverige!
”Uppstår det fortfarande nya Golden Cross, eller är den tiden förbi i travaveln? Kan vi kalla korsningar franskt-amerikanskt för ’Golden Cross’? Varför pratar uppfödarna så sällan om gyllene korsningar numera?”.
Redan före skolåldern fick jag hänga med pappa till alla hästpremieringar i länet, där han var husdjurskonsulent. I åtta år fick min bror och jag följa bedömningar och kritik av cirka 500 hästar årligen. Våra läromästare var ”hästkarlar” av den gamla sorten, exceptionellt erfarna och duktiga på just hästens exteriör. Sedan dess har det varit något av ett favoritämne för mig.
Travets Matadorer bjuder på historiska skildringar från travavelns begynnelse. Samtliga artiklar, skrivna av den legendariske travskribenten Bo ”Red Mile” Fransson, publicerades ursprungligen i Travrondens vinternummer.