Testparning på Breedly – nu med nya möjligheter

Nu finns nya funktioner vid testparning på Breedly. – Med avancerad testparning kan du välja att testpara med flera hingstar samtidigt. Du kan även göra urval utifrån önskat avelsindex eller önskad inavelskoefficient för den tänkta avkomman, berättar Svensk Travsports avelschef Christina Olsson.
Publicerades:torsdag 16 november 2023

Testparningen på Breedly, som redan sedan tidigare är en flitigt använd funktion, har nu utökats med flera nya urvalskriterier.

– Att kunna testpara ett sto med flera hingstar samtidigt har varit efterfrågat bland våra användare och vi är jätteglada att nu kunna erbjuda den möjligheten, säger Christina och fortsätter:

– Även de nya urvalskriterierna, där användaren kan ange önskad inavelskoefficient eller önskat avelsindex för en hypotetisk avkomma, är önskemål som vi har hörsammat och nu haft möjlighet att utveckla. Och det känns förstås riktigt bra att ha allt det här på plats i god tid inför kommande betäckningssäsong!

De nya urvalskriterierna finns under fliken Testparning, underrubrik Avancerad testparning. Testa gärna de nya funktionerna och tveka inte att höra av dig till breedly@travsport.se om du skulle hitta något som verkar konstigt.