Resultat och film från avelsvärderingen 1 mars

I fredags hölls årets första avelsvärdering av varmblodiga hingstar på Solvalla. Här kan du se resultaten och ett filmat sammandrag från hela dagen.
Publicerades:tisdag 5 mars 2024

Denna liksom de senaste årens avelsvärderingar har, i samarbete med TR Media, spelats in. Nedan kan du se ett sammandrag från fredagen med kommentarer, omdömen och intervjuer. Under fliken Avelsnördigt här på Breedly och på Svensk Travsports YouTube-kanal ligger den senaste såväl som tidigare avelsvärderingar samlade. 

- Det är alltid en höjdpunkt på året med avelsvärderingarna och att få se väldigt fina hingstar och träffa så engagerade traventusiaster. Vi har satt lite extra fokus på fransk och amerikansk avel under 2023 års avelsvärderingar och denna gång berättar vi lite mer om Breedly i filmen, säger Christina Olsson, chef för Avelsavdelningen på Svensk Travsport.

Totalt avelsvärderades 12 hingstar. Sex stycken på plats och sex stycken listhingstar bedömdes. Nedan kan du se poäng och skattat avelsvärde för de visade hingstarna. För listhingstarna kommer resultaten att redovisas vid ett senare tillfälle.

Visningspriset gick denna gång till Johannes Tack som visade Tetrick Wania.

HÄSTSKATTAT AVELSVÄRDEPOÄNG
Barack FaceMycket högt skattat avelsvärde87 poäng
Fame and GloryMycket högt skattat avelsvärde86 poäng
Justice U.S.Medelmåttigt skattat avelsvärde65 poäng
Nero SchermerLågt skattat avelsvärde30 poäng
Rocky WinnerMedelmåttigt skattat avelsvärde60 poäng
Tetrick WaniaHögt skattat avelsvärde79 poäng
Poängskalan
100-86 poäng = Mycket högt skattat avelsvärde
85-71 poäng = Högt skattat avelsvärde
70-56 poäng = Medelmåttigt skattat avelsvärde
55-0 poäng = Lågt skattat avelsvärde