Vi utvecklar hingstkatalogen och det gör att vissa funktioner och innehåll inte är fullständiga än. Vi ber om överseende med detta. Mejla breedly@travsport.se om du vill rapportera felaktigheter.

Film och resultat från varmblodens avelsvärdering

I torsdags och fredags hölls vårens avelsvärdering av varmblodiga hingstar på Solvalla. Från och med igår, söndag, kan alla intresserade för första gången se ett sammandrag från besiktningen av hingstarna.
Publicerades:måndag 22 mars 2021

– Det är värdefullt för alla intresserade att kunna följa avelsvärderingen, särskilt när pandemirestriktionerna sätter stopp för publik. Förutom presentationerna av hingstarna innehåller sändningen även intervjuer. Det är min förhoppning att alla som vill ska kunna ta del av avelsvärderingarna och jag hoppas att vi fortsatt kan vidareutveckla sändningarna, säger Svensk Travsports avelschef Christina Olsson.

Filmen, som producerats i samarbete med TR Media, kan du se genom att klicka på länken här nedanför. Den finns också på vår Youtube-kanal. I filmen redovisas omdömen för hingstarna som besiktigats och bedömts på plats och du kan också lyssna på intervjuer med flera personer som varit delaktiga under dagarna.

https://youtu.be/FxoMYaLAWEk

Totalt avelsvärderades nio hingstar på plats och sex utlandsstationerade listhingstar bedöms också på sin härstamning och meriter. Nedan kan du se poäng och skattat avelsvärde för de visade hingstarna. För listhingstarna kommer resultatet att redovisas vid ett senare tillfälle, precis som vanligt.

Priset för bästa visare gick till Anderas Jenning som visade Traders (bilden).

Högt skattat avelsvärde

Chestnut Hill, 78 poäng

Don Fanucci Zet, 71 poäng

Guzz Mearas, 74 poäng

Traders, 84 poäng

Medelmåttigt skattat avelsvärde

Im Your Captain, 57 poäng

Sliding Home, 62 poäng

Super War Horse, 60 poäng

Lågt skattat avelsvärde

Butler, 46 poäng

Falco di Quattro, 39 poäng

Poängskalan: 100-86 poäng = Mycket högt skattat avelsvärde, 85-71 poäng = Högt skattat avelsvärde, 70-56 poäng = Medelmåttigt skattat avelsvärde, 55-0 poäng = Lågt skattat avelsvärde.

Information från Svensk Travsport