Det mesta av det bästa du behöver veta om avel

Den svenska travaveln tillhör idag världens främsta. Hur har framgångsresan sett ut och hur går vi vidare? I den nya artikelsamlingen AVEL delar Staffan Philipsson med sig av sin kunskap och redogör för fakta och tankar kring historik, arvbarhet, avelsframsteg, avelsindex, avelsvärdering, exteriör, travaktion, prestation och hållbarhet.
Publicerades:torsdag 24 juni 2021

– Staffan Philipsson har sedan 1980-talet varit en central gestalt inom travaveln, inte minst inom Svensk Travsports Avelsråd, ASVT, avelsvärderingsnämnden och som uppfödare till bland annat stjärnan Sanity. Genom åren har han gjort en stor insats och jag är mycket glad att kunna samla hans unika kunskap i den här skriften som jag är övertygad om att många kan ha mycket glädje av, säger Svensk Travsports avelschef Christina Olsson.

På 50 fullmatade sidor ges en unik bild av utvecklingen. Texten är lättläst, pedagogisk och rikt illustrerad med bilder och grafik.

– AVEL riktar sig till en bred målgrupp. Alltifrån allmänt travintresserade till uppfödare, tränare och förstås alla under utbildning på travgymnasier och hippologen har mycket att hämta här. Jag ser AVEL lite som en guldgruva med föredrag på papper om en lång rad intressanta ämnen inom avel och uppfödning, avslutar Christina.

Priset för AVEL är 100 kronor/styck (inkl.moms) och du beställer den genom att mejla till info@breedly.com. I din beställning behöver du ange hur många exemplar av broschyren du önskar samt namn och mottagaradress. Betalning sker via Swish till nummer 1230798975 och du ska märka betalningen med AVEL.

Dela den här sidan
Fler artiklar