Sju kallblodshingstar godkända

Under helgen var det avelsvärdering på Wången. På fredagen besiktades hingstarna veterinärt och exteriört och på lördagens offentliggjordes avelsvärderingsnämndens beslut. Samtliga sju hingstar blev godkända.
Publicerades:måndag 26 oktober 2020

På bilden Bäcklös Faron och Oskar Kylin Blom.

Bäcklös Faron fick pris för Best in Show och Oskar som visade honom fick priset för bäst visad häst.

Bol Brage (född 2013 e Horgen Tore-Huldre Runa) - Godkänd. Hingsten har en otraditionell härstamning och ett lågt släktskap med populationen.

Bäcklös Faron (född 2017 e Järvsö Tore-Bäcklös Amalia) - Godkänd

Fylking (född 2010 e Järvsöviking-Svartegulla) - Godkänd. Hingstens otraditionella härstamning och låga släktskap med populationen var avgörande för beslutet.

Gott Klirr (född 2015 e Åsajerven-Gott Tuffa) - Godkänd

Järvsö Elling (född 2016 e Horgen Tore-Horgen Randi) - Godkänd

Monster Monsun (född 2009 e Mörtvedt Jerkeld-Faksinett) - Godkänd

Oppgårdsdrängen (född 2017 e Tekno Odin-Oppgårdens Smaragd) - Godkänd

Kallblodens dag

I samband med avelsvärderingen arrangerades även kallblodens dag, denna gång digitalt via ett evenemang på Svensk Travsports Facebook-sida. Evenemanget kommer att ligga kvar i ca 1 vecka, så till och med den 1 november kommer man ha möjlighet att se allt i efterhand.

Om man sedan är intresserad av något specifikt som visades under dagen är det bara att kontakta Elin Westerlund via mail på:

elin.westerlund@travsport.se

Hingstarnas offentliga omdömen kommer att publiceras på travsport.se och Breedly.com efter att de skickats ut till ägarna.

Dela den här sidan
Fler artiklar