Vi utvecklar hingstkatalogen och det gör att vissa funktioner och innehåll inte är fullständiga än. Vi ber om överseende med detta. Mejla breedly@travsport.se om du vill rapportera felaktigheter.

Premiär: se filmen från avelsvärderingen

Under torsdag och fredag hålls vårens avelsvärdering av varmblodiga hingstar på Solvalla. På söndag kan alla intresserade för första gången se ett sammandrag av besiktningen av hingstarna.
Publicerades:onsdag 17 mars 2021

- Det är värdefullt för alla intresserade att kunna följa avelsvärderingen, särskilt när pandemirestriktionerna sätter stopp för publik. Förutom presentationerna av hingstarna innehåller sändningen även intervjuer. Det är min förhoppning att alla som vill ska kunna ta del av avelsvärderingarna och jag hoppas att vi fortsatt kan vidareutveckla sändningarna, säger Svensk Travsports avelschef Christina Olsson.

Länken till filmen, som producerats i samarbete med TR Media, publiceras på travsport.se från och med söndag klockan 10:00. I filmen redovisas omdömen för hingstarna som besiktigats och bedömts på plats. För listhingstarna kommer resultat redovisas precis som vanligt vid ett senare tillfälle.

Totalt avelsvärderas 9 hingstar på plats och 6 utlandsstationerade listhingstar bedöms också på sin härstamning och meriter.

Hingstarna som visas är: Butler, Chestnut Hill, Don Fanucci Zet, Falco Di Quattro, Guzz Mearas, Im Your Captain, Sliding Home, Super War Horse och Traders.

Listhingstarna är: Bvlgari Peak, Eclair du Mirel, Expectations U.S., Gu d’Heripre, Hohneck och Propulsion.

Bilden: Readly Express med sin skötare Inga Perk vid avelsvärderingen 2019.