Elithingstarna Raja Mirchi och Maharajah hyllas

I samband med avelsvärderingarna hösten 2018 fick svensk travhästavel de två första svenskfödda elithingstarna någonsin. Raja Mirchi (till vänster) och Maharajah (till höger) belönades båda med värdebokstaven ELIT för utmärkt förärvning.
Publicerades:torsdag 23 maj 2019

Foto: TR-Bild

Menhammar stuteri (Maharajah) och Whap Capital AB (Raja Mirchi) är på plats och kommer att uppmärksammas under en prisceremoni i samband med Elitauktionen i Scandic Infra City klockan 19 på fredag 24 maj.

I motiveringen för Maharajah konstaterar avelsvärderingsnämnden att hingsten lämnat tio miljonärer (fem ston), varav två segrat i Grupp I-lopp. Hingstens avkommor har en hög startprocent (74 totalt, 64 för treåringarna) samt en mycket hög medel- och medianprissumma och intjänat per start för de startande avkommorna. Maharajah har en jämn förärvning mellan hingstar och ston.

Avseende Raja Mirchi skriver avelsvärderingsnämnden att Raja Mirchi har lämnat nio miljonärer (tre ston), varav fyra har segrat i Grupp I-lopp som unghästar. Hans avkommor har en mycket hög startprocent (79 totalt och 72 för treåringarna), samt en mycket hög medel- och medianprissumma för de startande avkommorna. Uppgifterna kommer från avkommebedömning 2018-11-28

Möt Svensk Travsports avelsavdelning

Under Elitauktionen finns avelsavdelningen på plats med en egen monter. Välkommen att prata avel och uppfödning och varför inte passa på att inhandla de nya hingstkatalogerna och annan litteratur.

Information från Svensk Travsport

Dela den här sidan
Fler artiklar