Avelsvärderingen för kallblod tidigarelagd

Som brukligt under hösten kommer det att hållas avelsvärdering av både varmblodiga och kallblodiga hingstar. En förändring för året är dock att kallblodens avelsvärdering i Sverige är tidigarelagd med cirka 1,5 månad.
Publicerades:tisdag 22 juni 2021

Tidigare år har den svenska avelsvärderingen av kallblodiga hingstar hållits i mitten eller slutet av oktober. Detta har inte varit optimalt, då möjligheten att visa upp hingstarna på bästa sätt blir sämre då banorna börjat frysa och vädret spelat avelsvärderingsnämnden stora spratt.

Under 2021 kommer därför den svenska avelsvärderingen för kallblod att genomföras redan vecka 37. Liksom 2020 är det travsportens riksanläggning Wången, utanför Östersund, som står som värd. Den norska avelsvärderingen för kallblod hålls under vecka 40 på Biri Travbane och höstens avelsvärdering av varmblodiga hingstar kommer att hållas på Sundbyholmstravet, utanför Eskilstuna, under vecka 44.

Anmälningsblankett för kallblodens avelsvärdering i Sverige hittar via länken nedan. För övriga anmälningsblanketter, håll koll på travsport.se och på nhest.no.

Ansökan om avelsvärdering av kallblodig travhingst

Bilden: Lesja Kongen & Clas Jonsson.

Information från Svensk Travsport

Dela den här sidan
Fler artiklar